Emmi Salonen

 

 

 

 

 

 

 

Kuvaaja Ville Virkkunen (Mysteerilaulajien kuvaukset Logomo, Nelonen 2021)

Emmi on valmistunut Suomen Kansallisoopperan baletin ammattikoulutuksesta tanssijaksi keväällä 2015 ja
on tanssinut jo kolmevuotiaasta saakka, Elwan koulustahan se kaikki alkoi. Hän on ehtinyt tutustumaan moniin eri tanssilajeihin ja on työskennellyt myös teatterin puolella. Viimeisimpänä hänet on voinut nähdä mm. Nelosella marraskuussa 2021 esitetyn Mysteerilaulajien Neiti Broadwayna.
Keväällä 2019 Emmi valmistui The American Musical and Dramatic Academy and Collegesta (AMDA), New
Yorkista, jossa hän opiskeli 2 vuotta.
Emmi on pitänyt meille monena kesänä balettikursseja, joilla on opeteltu nopeampia tekniikkasarjoja
tangolla sekä haastavampia keskilattiasarjoja niin kärkitossuilla, kuin pehmeillä tossuillakin. Hän on myös
tarvittaessa sijaistanut muita yhdistyksen tunteja ja vetänyt erilaisilla teemoilla esim. jazzin tai stepin
tiiviskursseja. Toivotaan, että saamme häntä ainakin lomilla pitämään taas meille kursseja! Emmi haastaa
kaikki kokeilemaan rohkeasti omia rajojaan, vaikkapa uusia piruetteja tai hyppyjä. Kurssit ovat aina hauskoja,
mielenkiintoisia pyrähdyksiä ammattitanssijan vaativiin tunteihin ja näillä kursseilla opitaan aina jotakin uutta
ja erilaista.
Kesällä 2019 Emmi oli pääkoreografimme, ohjaajamme ja puvustajamme Tanssi läpi muurien -OFF Tampereen etkoissa ja lisäksi hän tanssi mukana lähes joka tanssissa, hienoa että saimme hänet tähän mukaan! Emmi esiintyi myös kanssamme ACCAC- festivaaleilla elokuussa 2021 Tampereella.
Emmi palasi New Yorkista koronatilanteen vuoksi ja palaa takaisin sinne heti, kun se on mahdollista. Hän on tällä hetkellä myös Espoon tanssiopiston päästeppiopettaja sekä opettaa Lärkkulla Musicalissa steppiä ja tekee samalla muita koreografin tehtäviä ja mm. tv- kuvauksia.
Emmi on Pelastakaa Ballerinat ry:n hallituksen jäsen.
Lisää Emmistä: https://www.emmisalonen.com/

Klaara Haapanen

 

 

 

Kuvaaja Heikki Järvinen, teos Valintoja – Choices, koreografia Anniina Kumpuniemi

Klaara Haapanen on tamperelaistunut esitystaiteilija, joka tekee töitä tanssin ja teatterin parissa. Produktioiden ohella hän on jo useamman vuoden ajan opettanut balettia ja nykytanssia. Klaara on suorittanut baletin perus sekä syventävät opinnot Espoon Tanssiopiston erikoiskoulutusryhmässä, ja vuonna 2018 hän valmistui tanssijaksi Tampereen Konservatoriosta. Klaara on esiintynyt mm. musikaaleissa, tanssiteatteri- sekä nykytanssiteoksissa. Hän on tehnyt töitä myös koreografina ohjaten mm. piennäytelmien, musiikkivideoiden sekä elokuvien kohtauksia. Tällä hetkellä Klaara työskentelee tanssijana Tanssiteatteri Mobita Danscossa useissa teoksissa.
Klaara jatkaa keväällä 2022 pääopettajanamme perjantain balettitunneilla.

Elina Salmi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elina (teatteri-ilmaisun ohjaaja, YAMK) on Turun Taideakatemiasta valmistunut kulttuurihyvinvoinnin asiantuntija. Ensimmäisen teatteri-ilmaisun ohjaajan AMK-tutkinnon Elina suoritti Centria ammattikorkeakoulussa 2012. Lisäksi hän on opiskellut tanssipedagogiikan perusopinnot Teatterikorkeakoulun ja Helsingin seudun kesäyliopiston koulutuksessa ja tehnyt useita lisäkoulutuksia liikunnan ja tanssin parissa. Elina työskentelee tällä hetkellä ikäihmisten asumispalveluissa kulttuuriohjaajana. Hän on työskennellyt laaja-alaisesti tanssin ja teatterin saralla Pirkanmaalla, esimerkiksi baletin, liikeilmaisun ja showtanssin opettajana ja koreografina teatteri- ja tanssiproduktioissa. Hän uskoo tanssin kokonaisvaltaiseen vaikutukseen ihmisen minäkuvan ja onnellisen elämän kokemiseen.
…tanssi jatkuu… Pelastakaa Ballerinat ry:llä Elina on työskennellyt soveltavan tanssin parissa oppilaslähtöisesti. Elina on opettanut esimerkiksi tanssillista kehonhuoltoa iäkkäämmille tanssijoillemme. Lisäksi hän kuului monta vuotta hallitukseemme. Elinalle tärkeää on virittää tanssijan kehotietoisuutta ja auttaa oppilaita kokemaan tanssia kokonaisvaltaisesti.
Elina opettaa tällä hetkellä Pelastakaa Ballerinoilla vain yksityistunteja.