…"Tanssi jatkuu"…

Kevätnäytös 2017

kesäkuu 3, 2017 | Kommentit pois päältä artikkelissa Kevätnäytös 2017

pelastakaa ballerinat kevätnäytös2017

Pelastakaa Ballerinat kevätnäytös 2017

 

 

 

 

 

 

 

Pitkästä aikaa pääsin taas osallistumaan kevätnäytöksen hektiseen maailmaan.  Näytöksen teko tempaa aina mukanaan itse tanssijan, kaikki lähisukulaiset sekä kissat ja koirat. Ja kun näytös päättyy on hetken aikaa hurmoksessa, jota seuraa tyhjä ja väsynyt olo. Näihin sanoihin yhtyy varmasti koko balleriinojen hallitus.

La Stradan näyttämöllä riisuimme tänä vuonna kaikki naamarit ja tunteet olivat pinnassa useiden tanssien aikana. Aiheena, kun oli äitiys, tyttäret, sisarukset, ystävyys ja kaikki se mitä naisen elämän ympärillä pyörii, myös ne omat kaoottiset ajatukset.

Nykytanssi otti meidän jalkojen alla uusia askeleita. Hullaannuimme Elina Salmen koreografeihin korvia myöden, tälläista lisää ehdottomasti. Kevään kurssit tarjosivat kevätnäytökseen aivan uusia näkökulmia ja kysymyksiä siitä mitä tanssi on.

Me haluamme olla kaikessa mukana ja tykkäämme hullutella. Asia joka tuli varmasti ilmi näytöksen viimeisestä tanssista.  Emmi Salosen tekemä koreografi kuvasi naisten ruuhkavuosia. Kuinka päätöntä menoa se välillä voikaan olla, tuhansia kauppalistoja, koiran trimmausta, vaippojen vaihtamista, heikosti nukuttuja öitä ja sitä jatkuvaa siivoamista. Tanssissa oli huima vauhti ja kiire sen mukaista. Harjoitukset vedettiin monien naurujen voimin ja lavalle saimme saman ilon siivittämään vauhdikasta sekoilua. Onneksi meillä on tämä tanssi, jossa arki saa humoristisia sävyjä ja fiilis mahtavilta tanssitunneilta jatkuu vielä illalla viikatessa lasten vaatteita. Kiitos kaikille kevätnäytökseen osallistuneille tanssijoille sekä iso kiitos koreografeille.

Upeaa, että me aikuiset naiset uskaltaudumme vielä lavalle.

Ihanaa kesää kaikille!

– Paula Merikoski

  • Viimeisimmät kommentit