…"Tanssi jatkuu"…

Muistellaan kesää 2019 ja OFF-Tampereen etkoja!

tammikuu 30, 2020 | Kommentit pois päältä artikkelissa Muistellaan kesää 2019 ja OFF-Tampereen etkoja!

  • Suuri projektimme, tanssillinen revyy, alkoi jo oikeastaan syksyllä 2018 kun idea alkoi muhia päässäni. Kirjoitin teoksen, jota Emmi muokkasi. Hän myös ohjasi produktion kun saapui New Yorkista kesäkuun alussa.
  • Jo alkukeväästä helmikuusta alkoi käsikirjoitustyö ja tehtiin myös itse koreografioita, joista jokunen pääsi esitykseenkin mukaan.
  • Teemana meillä oli valta, sen vaikutusta vihapuheeseen ja miten vähän asiat olivat muuttuneet aikojen saatossa. Sodan uhka pelotti, valtaapitäjät lietsoivat sitä koko ajan ja mellastivat mielensä mukaan. Historian kautta aiheeseen ja sitten tähän päivään, todeten että mikään ei siis ole muuttunut. Lähdettiin etsimään aihetta tanssin ja naisen roolin kautta sotien ja rauhankin aikana, miten naiset ovat selviytyneet.
  • Päätettiin hakea OFF-Tampereeseen etkoina, sillä halusimme Hällä-näyttämölle joka on varattu jo etukäteen aina Tampereen Teatterikesän tarjontaan joten valittiin siis päiväksi 3.8. lauantai.
  • Kevään kursseilta tuli mukaan kaksi Klaara Haapasen koreografiaa ja balettitunneilta yksi Maiju Virkkusen koreografia. Yksi duetto tehtiin Paulan kanssa ja loput koreografiat teki sitten Emmi ja kokosi koko esityksen kasaan, toimi myös pääpuvustajana, ompelijana ja harjoituttajana. Minä häärin aikataulujen ja muun toiminnan kanssa, Paula suunnitteli käsiohjelmaa. Elinakin oli  mukana mutta ei osallistunut tällä kertaa kuitenkaan koreografina vaan tanssi kanssamme. Kehonhuollon ikäihmisistä Ritva ja Raija avustivat ja Jaska Alvinen oli meillä avustamassa lavan ”baarissa”, muuten vaan. Anita, Ulla ja Anni tekivät myös valtavan työn kun hekin uhrasivat koko kesänsä tähän tuotantoon, kiitos heille, kiitos kaikille Klaara, Maiju, Juho, Risto, Hällä-näyttämö, Tampereen kaupunki ja monet, monet muutkin ja kiitos vielä meille ja tietysti Emmille joka jaksoi ja jaksoi!
  • Koko kesä siinä meni, ihana ja erilainen kesä 2019, näin kuulin monien meistä sanovan.
  • Verta, hikeä ja kyyneleitä, lähinnä onnen kyyneleitä jäi muistoksi tästä esityksestä, jossa 7 tanssijaa olivat lähes koko ajan lavalla ja mukana myös 2 ikäihmistä sekä avustajamme Jaska, baarimikkomme esityksessä. Tanssilajeina baletti, steppi,  nykytanssi,  jazz, teatteritanssi. Esityksessä lisäksi mukana näytelmälliset, luovat numerot sekä myös lauluesitykset. Vähän poliittisen satiirin tynkää ja videotekniikkaa uutena aluevaltauksena meille, kiitos Juho Oksa. Teit yhdessä kanssamme esityksen taustalle hienot näkymät, kiitos Juholle. Palaute esityksestä oli todella hyvä vaikka pelkäsimme muuta. Emme siis ihan flopanneet vaan sanottiin, että oli paras esityksemme tähän asti. Oli idea, joka kantoi eteenpäin yhteisellä voimalla. Tunsimme vähän muuttavamme maailmaa, liikautimme sitä. Se kait olisi taiteen tarkoituskin.
  • Viimeisimmät kommentit